Gra terenowa klasy 3b

8 listopada na terenie boiska szkolnego odbyła się gra terenowa, w której wzięli udział uczniowie klasy 3b pod czujnym okiem pani Agnieszki Kik. Uczniowie stworzyli grupy. Ich zadaniem było rozwiązanie zagadek i rozpoznanie w jak najszybszym czasie,  największej ilości gatunków roślin poznanych wcześniej. Wspólnymi siłami rozpoznawali poszczególne gatunki, korzystając z informacji zdobytych podczas lekcji. Każdy starał się jak mógł, aby uzyskać najlepszy wynik. Była to dobra forma powtórki, w której wszyscy chętnie wzięli udział. Zwyciężyła  grupa w składzie: Sonia Rydzek, Maja Dudek, Anna Jędrzejczak, Karolina Kubieniec, Aleksandra Kubieniec oraz Marlena Tomaszewska.
W nagrodę dostali dyplom oraz- bardzo ciekawy pomysł autorstwa Pani Agnieszki Kik- Złotą Szyszkę. Na wyróżnienie, w postaci batoników, zasłużyła również grupa, w której znaleźli się: Patrycja Dróżdż, Maciej Radwoń, Justyna Dziedzic, Bartosz Nawrot oraz Karolina Stacha, ponieważ mieli najwięcej poprawnych odpowiedzi. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy, a największe gratulacje i podziękowania należą się pani Agnieszce Kik za pomysłowość, oryginalne rymy, poświęcenie czasu na wymyślenie tak ciekawej gry oraz mile spędzony czas.