Tydzień życzliwości 2016

Tydzień życzliwości 2016Samorząd Uczniowski wraz z klasą 1a zorganizował obchody Tygodnia Życzliwości i Pozdrowień w dniach 21- 25 listopada. Z tej okazji przygotowaliśmy wiele atrakcji, które były ogromną szansą do okazywania sobie życzliwości.
W poniedziałek na pierwszym piętrze na specjalnie przygotowanej tablicy można było napisać parę ciepłych słów do swoich koleżanek, kolegów, nauczycieli.
Wtorek był „Dniem Gentelmana” i zachęciliśmy Panów, aby w tym dniu zachowywali się i ubrali niezwykle elegancko.

We środę klasa 1a zorganizowała szkolny kiermasz słodkości, gdzie za symboliczną złotówkę można było zakupić pyszne smakołyki. Dochód ze sprzedaży był przeznaczony na działalność Szkolnego Koła Wolontariatu.
W czwartek zaprosiliśmy reprezentantów wszystkich klas (3 pary) oraz nauczycieli do wspólnego tańca Belgijki.
W piątek życzliwy listonosz rozdawał sekretne wiadomości, które można było zostawiać w specjalnie przygotowanej skrzynce obok tablicy życzliwości.
Odbył się również konkurs na „Życzliwy teledysk – videoclip”.
Również szkolni LOP-owcy*, w ramach akcji Tygodnia Życzliwości, ukwieciliśmy pokój nauczycielski. Aby Naszym Kochanym Belfrom było przyjemnie i bardziej zielono. Z wielką troską wykonali zadanie. W pokoju nauczycielskim już niedługo zakwitną chińskie róże i mirty. A szkolni LOP-owcy to: Milena Kuropatwa, Ewelina Kochanek, Krzysztof Polańczuk i Kamil Nykiel.
* - Dla tych, którym skrót wydaje się zbyt tajemniczy: LOP = Liga Ochrony Przyrody

• 2016_11_21_tydzien_zyczliwosci_008
  • 2016_11_21_tydzien_zyczliwosci_001