Wycieczka do Włoch

W dniach 19-24 marca 2011 roku 11 uczniów Państwowych Szkół Budownictwa oraz 8 uczniów ZSO nr 3 uczestniczyło w wycieczce do Włoch.

W czasie swojego pobytu we Włoszech uczniowie zwiedzili :

Wenecję (fot) (odbyli rejs statkiem do Placu św. Marka, zwiedzili Bazylikę św. Marka, Wieżę Zegarową, Dzwonnicę, pałac Dożów, Most Westchnień, Most Rialto)
Asyż (fot) (Bazylika św. Klary i Bazylika św. Franciszka wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego UNESCO,  Piazza Comune na Starym Mieście)
Rzym (fot) (Colosseum, Forum Romanum, Capitol, Plac Wenecki, Ołtarz Ojczyzny, Panteon, Piazza Navona, Plac Hiszpański ze słynnymi schodami hiszpańskimi, Fontanna di Trevi)
Watykan (fot) (Plac i Bazylika św. Piotra, katakumby z  Grobem Jana Pawła II ,  Muzea Watykańskie)

Poproszeni o napisanie kilku słów refleksji dotyczących pobytu we Włoszech uczniowie zanotowali: „We Włoszech bardzo mi się podobało – poznałam kilka sympatycznych osób i zobaczyłam, jak wygląda życie za granicą.” „Były to tak wspaniałe chwile, że nic dziwnego, iż razem z koleżankami czekamy na kolejną wycieczkę, wcale nie chciało nam się wracać.” „Ta wycieczka na długo pozostanie w naszej pamięci … czekamy już na kolejną!!!

• wlochy_01
  • wlochy_03