OLIMPIADA WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI BUDOWLANYCH 2011/2012

Politechnika Warszawska organizuje Olimpiadę w ramach zawartej z Ministerstwem Edukacji Narodowej trzyletniej umowy na organizację trójstopniowych zawodów o zasięgu ogólnopolskim z dziedziny wiedzy budowlanej. Ubiegły rok szkolny był kolejnym rekordowym pod względem uczestnictwa – w zawodach startowało 4 823 uczniów z 178 szkół kształcących w zawodach budowlanych.

Do 22 grudnia 2011 roku szkoły powinny zakończyć eliminacje szkolne i przesłać ich wyniki do pełnomocników okręgów. Zawody okręgowe odbędą się 3 marca 2012 roku w Centrum Kształcenia Ustawicznego w Bytomiu, natomiast finał centralny – 13-14 kwietnia 2012 roku w Państwowych Szkołach Budownictwa – Zespole Szkół w Bytomiu.

W zawiązku z organizacją jubileuszowej XXV edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych zrodził się pomysł zaproszenia na finał centralny laureatów I miejsca z okresu 25 lat. Laureatami I miejsca z Państwowych Szkół Budownictwa w Bytomiu byli: Pan Piotr Prymas (1989r.); Pan Mariusz Nowak (1991r.); dwukrotnie Pan Mariusz Ochocki (1992r., 1993r.); Pan Karol Wandoch (2011r.). Prosimy o kontakt ze Szkołą i potwierdzenie chęci uczestnictwa w charakterze Gości Honorowych w trakcie finału centralnego (14.04.2012r.).

Szczegółowe informacje na temat Olimpiady znajdują się na stronie http://wwwolimpiadabudowlana.pl . Dodatkowo można kontaktować się z Komitetem Głównym za pomocą poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub pełnomocnikiem okręgu śląskiego: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. .

Zapraszamy do udziału w Olimpiadzie.