Niezwykłe wydarzenie artystyczne w Budowlance

15 stycznia w auli Szkoły odbył się VI Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki. W tym roku impreza szczególnie wyjątkowa. Pomysłem na motyw przewodni było wykorzystanie muzyki filmowej, uzupełnione obrazem (Taniec Eleny) oraz występem uczniów klasy III B, Klaudii Strojek, Darii Gumuli, Krzysia Świdera i Pawła Morgały w dowcipnej scence kabaretowej z życia Szkolnej Orkiestry, której twórcą i reżyserem był pan Józef Pyrk. W tle przewijały się doskonale ucharakteryzowane postacie ze znanych filmów, a kapelmistrz pan Paweł Szczot dwoił się i troił, przyjmując role bohaterów popularnych ikon X muzy.

Bogaty repertuar zaprezentowany przez Szkolną Orkiestrę Dętą wzbudził zachwyt i entuzjazm z trudem mieszczącej się w auli publiczności (ok. 400 osób), której udało się wymusić dodatkowe trzy utwory na bis. By tradycji stało się zadość, zasadniczą część koncertu zamknął Marsz Radetzkiego, przenosząc wszystkich w klimaty wiedeńskiej sali koncertowej.

• IMG_4784_1
  • IMG_4842_1