„Smaki Europy”

Uczniowie Państwowych Szkól Budownictwa – Zespołu Szkół w Bytomiu 13 maja 2015r. wzięli udział w Bytomskiej Majówce Europejskiej.
Impreza zatytułowana „Smaki Europy” miała na celu zachęcić uczestników do zdrowego i aktywnego spędzania wolnego czasu. Organizatorami wydarzenia byli: Urząd Miejski w Bytomiu we współpracy z Miejską Biblioteką Publiczną oraz Stowarzyszeniem Zielona Edukacja.

Uczniowie klasy 1a i 1m w składzie: Kamila Kamińska, Szymon Badura, Michał Kokot, Oliwia Wojtol i Tomasz Mann pod opieką pani mgr Beaty Barakowskiej wzięli udział w grze miejskiej: „Zasmakuj w Europie”. Podczas tej zabawy wyruszyli śladem bytomskich restauracji, gdzie czekały na nich zagadki związane z kuchnią europejską oraz zasadami savoir vivre przy stole…..punktem kulimnacyjnym był wiersz, który został najwyżej oceniony i Bytomska Budowlanka zajęła 1 miejsce!!!

Zwycięzcy otrzymali nagrody książkowe oraz voucher do LaserHouse Naszym uczniom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

• zadanie4
  • zadanie3