„Budowlana Paka” – podsumowanie

Budowlana Paka - czyli Szlachetna Paczka w PSB29 listopada br. Państwowe Szkoły Budownictwa przyłączyły się do XVI Edycji Szlachetnej Paczki. Zadaniem całej Szkoły było sprawienie prezentu bożonarodzeniowego dla samotnej siedemdziesięciodziewięcioletniej Pani Renaty. Wspólnymi siłami udało nam się zebrać produkty żywnościowe, środki czystości, odzież, a także inne potrzebne rzeczy. W dniu 10. grudnia uczniowie naszej Szkoły wraz z opiekunami Szkolnego Koła Wolontariatu przekazali dziesięć świątecznych paczek naszej podopiecznej, odwiedzając ją w jej mieszkaniu w Bytomiu. Radość ze świątecznego podarunku jest dla nas potwierdzeniem, że warto robić dobre rzeczy dla innych ludzi.

Pragniemy w szczególny sposób podziękować uczniom klasy 3C:
Victorii Heuchert, Dorocie Koptas, Monice Wrzesińskiej, Kornelowi Kotowi, Danielowi Maligowi, Robertowi Pietrydze i Tomaszowi Wikarkowi.
Dziękujemy Wam za ogromne zaangażowanie i koordynowanie tej akcji w Szkole, a także zorganizowanie kiermaszu świątecznego na rzecz Szlachetnej Paczki.
Dziękujemy wszystkim osobom, które zaangażowały się w zbieranie niezbędnych produktów, wsparły akcję finansowo lub poświęciły swój czas – czy to na pakowanie prezentów, zaprojektowanie grafik czy też na przygotowanie ozdób świątecznych wystawionych na świątecznym kiermaszu. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy!

Szkolne Koło Wolontariatu

• 2016_12_10_szlachetna_paczka_012